Jakt, Prada og Lada

«Pakketilbud – nå KUN 69 000,-«

Banneren med den vellykkede, barske jegeren som holdt et digert kulegevær, med en demper og et kikkertsikte selv Kim Jong-un ville misunnet lyste mot meg på skjermen. Jeg var fersk jeger og satt og spurte google om hva slags utstyr jeg skulle kjøpe, men få svar passet inn i min økonomi som alenemor. Var det allikevel mulig å komme seg ut på jakt? Ja!

Mote og merkevare er like aktuelt når man prater om jaktvåpen som om fashion forøvrig. «Noen kjøper Porche og Prada og andre Fretex og Lada». Men, det er ikke prislappen på våpengarderoben som avgjør om man blir en god jeger eller ikke. Lav pris er ikke nødvendigvis synonymt med dårlig kvalitet og grisepris gir deg ingen ekstra superferdigheter som jeger. Det er fortsatt du som må trekke av og vite hvor kula går! Jeg sier ikke at jeg ikke ønsker meg «Porche», for eksklusive kikkertsikter med latterlig god optikk gir nemlig mange fordeler som er «nice to have», men jeg har helt enkelt ikke råd. Dåg er jeg like mye jeger som enhver barsking på blinkende reklamebannere og kanskje også mer representativ for hva som er normalen.

Min første jaktsessong lånte jeg både rifle og hagle. I år var jeg så heldig å arve min svigerfars gamle Mauser. Dette gav meg mulighet til å legge litt mer i optikk, men fortsatt hadde jeg ikke råd til noe superdyrt så jeg endte med å kjøpe brukt på finn.no, et Zeiss Victory variopoint 1,5-6×42 som jeg er kjempe fornøyd med. Hagle kjøpte jeg også brukt, en demohagle fra lerduebanen i området. Den fikk jeg for 3000,- inkl. 5 timer med instruktør. Et kupp i mine øyne og den går faktisk «rett frem» den også.

Enn så lenge er det ingen som har ledd av utstyret mitt og jeg nyter både stor jaktglede og gode råvarer. Med tiden vil jeg sikkert kjøpe nyere utstyr jeg også, om jeg får råd, men mitt budskap med innlegget er som følger:

Det er fult mulig å være en lykkelig jeger på lavbudsjett også.

Et lite tips: Hagle er mindre kostbart enn rifle og småviltjakt er mer tilgjengelig og rimeligere enn storvilt, men minst like givende. I tillegg krever det mindre plass.

SKITT JAKT!

Previous

Matnyttig kurs på Jakt og Fiskesenteret

Next

Foredragskveld: Jenter og jakt

1 Comment

  1. Anca S Hagtvedt

    Bra melding, man behøver ikke være kakse for å jakte. Gleden over å være ute i naturen, skaffe mat,dele, gir gode resultat, stolthet over å selv skaffe det gode, kommer også barn tilgode.
    En skikkelig matauk er flott, også smaker det så godt.
    Flinke deg, glad i deg.
    Mams som har sans for for ditt engasjement, ?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén