Førstegangsjeger – 33år ung.

Jegerprøven i mai 2016 var starten på en ny dimensjon i livet som jeg allerede var så glad i, nemlig livet ute i naturen. Ettersom jeg ikke kjente noen som drev med jakt eller som hadde ønske om å gjøre det tok jeg prøven alene og etter bestått eksamen stod jeg der, klar som et egg og tenkte:

«Hva gjør jeg nå..?»

For, hvor starter man egentlig når man ikke vet hvilken jaktform, eller hvor man skal dra, hvem man kan dra sammen med eller hva man ønsker jakte på for den saks skyld? Spørsmålene er mange når man står der alene, uerfaren og skal komme seg ut på jakt for første gang. For meg var det to ting som drev meg mot å starte med jakt, nemlig mat og naturopplevelsene. Mitt utgangspunkt var jo «jeg vil alt», men jeg kjente ingen med erfaring som kunne gi meg svaret på «hvem, hva, hvor, hvordan». Til mitt hell, er jeg ikke av den sjenerte typen, så jeg startet i en ende og begynte å grave meg frem til svar. Min første høst som jeger har vært spennende og lærerik. Jeg har møtt mange hjelpsomme, kunnskapsrike og generøse mennesker i miljøet som jeg setter veldig stor pris på. Nå håper jeg å kunne gi litt tilbake. På veien sådde mine erfaringer tanker om å starte en blogg rundt blant annet temaet «Førstegangsjeger». Jeg fikk et ønske om å dele erfaringer og om å inspirere andre jaktlystene der ute til å gå hele veien fra teori til praksisog vips, her er jeg med mitt første innlegg og min første kategori: Jakt. 

Bloggen vil først og fremst dreie seg om nettopp jakt, men når den ikke gjør det…hvem er så Stine?

Du vil finne meg i skogen, på fjellet, på vidda, på ekspedisjon, på ski, til fots, på hytter, i telt og under åpen himmel, med primus – eller min favorittplass, foran bålet. Kort sagt så er jeg en jente som elsker naturen i alt i fra sin enkleste form til de mer krevende og mitt ønske er at jeg kan inspirere og motivere flere til å komme seg ut og se gleden i de fantastiske elementene som bokstavelig talt ligger der ute og venter.

Jeg avslutter mitt første innlegg med favorittsitatet mitt, og gleder meg til å dele mer fra min verden med dere:

«Hvorfor sitte inne når alt håp er ute» (sitat: ut.no)

Mitt neste innlegg vil handle om veien fra teori til min første jaktopplevelse, nemlig duejakt. TBC 🙂


(Foto: Espen Michael Farstad)